Găsirea unui cadou înseamnă că ți-ai făcut treaba pe jumătate. Să zicem 60% 🙂
Ambalarea cadoului este, de asemenea, foarte importantă, deoarece va contribui la impresia artistică, la surpriza și bucuria sărbatoritului/ei. Sau poate strica totul, de la început. Ce variantă alegi? 🙂

Cum reusești, concret, să bifezi cu succes și acest aspect?

În primul rând hai să analizăm cadoul din punct de vedere tehnic, în funcție de formă.

Un cadou pătrat sau dreptunghiular este cel mai ușor de ambalat, ai unghiuri drepte, poți aranja hârtia perfect la colțuri, trebuie doar exercițiu și atenție.

Ai un cadou cu o formă rotundă? Lucrurile încep să se complice…
Dacă este vorba de un cilindru rulezi ușor tubul într-o coală de hârtie potrivită ca dimensiuni, apoi mai ai de rezolvat doar capetele. Aici trebuie să alcătuiești o serie de cute circulare și să le prinzi frumos în mijloc.

Sursa foto

Dacă rezultatul nu este unul perfect nu dispera! Taie un capac din aceeași hârtie și lipește-l peste cute, pe toata suprafața, sau doar în centru.

Sursa foto

Dacă te confrunți cu o sferă, un cadou de formă neregulată, sau un obiect textil îți propun o modalitate ușoara și estetică de ambalare, în formă de bomboană:

Sursa foto

Putem realiza o bomboană “parțială”, dacă ai stabilitate la unul din capete:

Un alt criteriu important este chiar sărbătoritul/a, preferințele sau hobby-urile sale!

Un cadou pentru o femeie poate fi îmbogățit cu dantelă, poți folosi flori, acadele sau bomboane (adevărate), sau poți ambala în pagini din revistele de modă.

Un cadou pentru un bărbat poate fi legat cu o cravată veche în loc de fundă, sau poate fi învelit într-o cămașă pe care nu o mai folosești. Nu uita de pagina de sport a ziarului preferat, un ambalaj inedit și ușor de obținut.

Sursa foto

Cei mici nu trebuie neglijați, chiar dacă abia așteaptă să rupă ambalajul și să descopere ce se află în interior!
Poți folosi pagini de benzi desenate, sau poți dărui cadouri ambalate în forma animalului preferat.

Cadourile cu o anumită ocazie – Paște, Crăciun, nuntă sau o călătorie importantă trebuie marcate, de asemenea, cu ajutorul unui ambalaj creativ.

Sursa foto

Sursa foto

 

Spor la ambalat!

Iar dacă întâmpinați vreo problemă nu uitați, Inspirel abia așteaptă să vă ajute 🙂