Sau era vorba de poftă? Cu siguranță este valabil pentru ambele.

Gusturile nu se discută, mai ales atunci când vine vorba despre mâncare, dar uneori afli de combinații alimentare ciudate, pe care nu le-ai încerca niciodată.
Cu siguranță există persoane care adoră să mănânce mămăligă prajită cu gem sau dulceață cu murături!

Se pare că o combinație sărat – dulce este, cu siguranță, cea mai populară:
– pizza cu sos de mere;
– parmezan și ciocolată neagră;
– sandviș cu maioneză și banană;
– se pare că șunca merge bine cu banană sau unt de arahide;
– sau testați o varianta autohtonă: salam de Sibiu cu miere de albine!

Sursa foto

Pe locul 2 vine puternic un amestec dulce – iute:
– căpșuni cu piper;
– măr, hrean și vanilie;
– gutuie, mango și ardei iute;
– de fapt ardeiul iute merge în multe combinații: cu ciocolată, dar și alături de un duo pară – frișcă;
– iar de sărbători savurați o porție de cozonac și ridichi!

Sursa foto

Sărat – dulce poate fi dus chiar la următorul nivel, de cald – rece: ați mâncat vreodată cartofi prăjiți cu înghețată sau milkshake?
Pare o combinație total nesănătoasă din multe puncte de vedere, dar aici vorbim despre altceva 🙂

 

O combinație potrivită dulce – acru poate să vă aducă surprize plăcute, de exemplu căpșuni și oțet balsamic.

Sursa foto

 

Am lăsat pentru final o combinație pe care nu prea știu în ce categorie să o încadrez – ulei de măsline și înghețată.

Sursa foto

 

Sper ca v-am trezit curiozitatea 🙂 Îndrăzniți să experimentați gusturi noi și descoperiți combinații cât mai inspirate!